Начало Актуално Над 250 награди очакват участниците в първото общоградско почистване на Пловдив на 2 април

Над 250 награди очакват участниците в първото общоградско почистване на Пловдив на 2 април

Чисто зелено - 1

30.03.2022

Повече от 250 награди очакват участниците, които ще се включат в първото общоградско почистване на Пловдив. Те са осигурени от партньорите на кампанията на Община Пловдив, която е под надслов „Чисто зелено“.

Стартът на най-мащабната до момента инициатива за почистване на града в един ден ще бъде даден на 2 април в 10:30 ч. Тя ще се проведе едновременно в 6-те района на Пловдив като във всеки от тях са определени локации за почистване. На всяка локация ще бъдат разположени пунктове, от които гражданите ще получат чували и ръкавици, а служители на Община Пловдив ще съдействат за правилното събиране и изхвърляне на боклука. На самите пунктове ще бъдат поставени кутии/урни, в които участниците в почистването могат да пуснат листче с две имена и телефонен номер за участие в томбола. Акцията ще продължи до 16:30 ч., след което във всеки район ще бъдат изтеглени печелившите.

Ето и какви са наградите за желаещите да се включат в инициативата: 36 парични ваучера, 6 ваучера за консумация в няколко пловдивски ресторанта, 48 канички за туристически походи, 6 пакета по 1 кг. висококачествено кафе, 42 броя единични и 30 броя двойни олекотени завивки от специален терморегулиращ текстил, 30 стека бира, 12 комплекта чаши за бира със специален брандинг, 30 книги, 12 подаръчни пакета, съдържащи раница, кутия за храна с прибори, канцеларски материали.

Всички подаръци са осигурени от партньорите на кампанията „Чисто зелено“, сред които са водещият български производител на велосипеди „Макском“„Кауфланд България“, спортната компания „Декатлон“, компанията лидер за България в сферата на вендинг и кафе решенията „Брейктайм“, фирма „ТЕД“, „Либхер – Хаусгерете Марица“, „Каменица“ АД,  “АББ България” – клон Раковски.

Допълнителни парични средства са осигурени от корейската фирма „Ханон системс“, „Макском“ и адвокатска кантора „Респект консулт“, които са част от „Клъстер Тракия икономическа зона“, за облагородяване на градската среда и поставяне на градински пейки в междублоковите пространства. С дарение за подобряване на градската среда се включват и „Mr. Bricolage“.

Партньори в кампанията са още и „Михалково“, които ще предоставят бутилирана вода за гражданите на всички локации, „Био фреш“, които ще осигурят дезинфекциращ гел за ръце, мол „Пловдив Плаза“, Акваленд – Пловдив, „Кривицки и Сие“, сдружение „БГ бъди активен“. Чували за събиране на отпадъците са осигурени от „Новиз“ АД и фирмите за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД. Участниците ще получат и рекламни платнени торбички с логото на кампанията.

Повече информация за „Чисто зелено“, както и всички локации за почистване, можете да намерите на специално създадената Фейсбук страница: https://fb.me/e/1cnbiSVGy

Нека заедно почистим нашия красив град на 2 април! Очакваме ви

2,328 total views, no views today