Начало Пловдив днес Над 400 нови знамена за Деня на Съединението, дежурни екипи бдят за чистотата в празничните дни

Над 400 нови знамена за Деня на Съединението, дежурни екипи бдят за чистотата в празничните дни

novi_znamena_1

400 нови знамена – по 200 национални трибагреници и флагове на Пловдив, са поставени по входно-изходните артерии, други оживени пътни отсечки и знакови за града места в навечерието на 135-атата годишнина от Съединението на България. Чисто нови трикольори се веят и върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на Пловдив.

Директорът на „Чистота“ Николай Георгиев припомни, че екипи на общинското предприятие обновяват знамената два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и Деня на Съединението и празник на Пловдив 6 септември. Флаговете се осигуряват от Община Пловдив, като за първи път сега те са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

В дните преди празника от „Чистота“ за пореден път заличиха новопоявили се драсканици в подлеза на площад „Съединение“, както и върху фасадите на сградите по булеварда. Предприета е мащабна акция за почистването на подлезите и премахване на загрозяващи графити в целия град. Предприятието съдейства на германската фирма „Керхер“, която безвъзмездно почисти паметника на Съединението посредством иновативна екологична технология. Над 50 служители ще работят и на 6 септември, като рано сутринта ще бъдат измити както едноименният булевард, така и всички входни пътни артерии.
ОП „Градини и паркове“ също ще има дежурни екипи в предстоящите 3 почивни дни.

„Ще поддържаме чистотата и ще поливаме зелените площи в големите паркове, които със сигурност ще привлекат много посетители. Заедно с районните кметове се постарахме да поставим повече нови пейки и да облагородим повече зелени пространства. На площад „Съединение“ боядисахме и лакирахме пейките, оформихме короните на дърветата, в бетонните вази направихме нови фигури от красиви цветя“, каза директорът на „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.

novi_znamena_2  praznichno_06.09_2

2,843 total views, no views today