Начало Актуално Над 4900 младежи са обхванати по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“

Над 4900 младежи са обхванати по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“

DSC_6110 DSC_6122

30.04.2024

Обучения и работа в региона, образователни форуми, международни младежки обмени, реализиране на програми по дигитално-медийна грамотност и изграждане на умения на младите хора в новото време са сред дейностите, които бяха отчетени в края на проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“. Данните бяха представени от директора на Центъра Димитрия Тодорова по време на заключителна пресконференция днес. Участие в нея взеха зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов, зам.-кметът по финанси, общинска икономика и социална политика Женя Петкова и представители на Министерството на младежта и спорта.

„Изключителен привърженик съм на неформалните образователни методи и съм силно впечатлена от дейностите, които изпълнявате тук. Новото поколение се нуждае от нови форми на комуникация и преподаване. Затова ви пожелавам да продължите да развивате тези дейности, защото така ще имаме все повече интелигентни и успяващи деца“, заяви Женя Петкова.

Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов също отправи адмирации към екипа и неговите инициативи. „Младежкият център успява да изгради в младите хора увереност и да ги научи да работят в екип. В годините той е доказал, че може да създаде лидери – нещо, от което нашето общество има голяма нужда“, подчерта Бухалов.

В рамките на събитието младежите разказаха за проектите, в които са взели участие през годините, и какво са научили от тях. Създаване на нови приятелства, шанс за творческа изява, възможност за реализиране на собствен клуб, на база лични интереси, бяха сред основните впечатления, които младите хора споделиха от работата си в Центъра.

Стартът на проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ беше даден на 01.07.2020 г. Той се изпълнява по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2012 г., и е на стойност 2 053 740 лв.

 

4,486 total views, no views today