Начало Пловдив днес Напредва изграждането на първия общински многоетажен паркинг в Пловдив

Напредва изграждането на първия общински многоетажен паркинг в Пловдив

parking_zapaden

По план върви изграждането на първия общински многоетажен паркинг в Пловдив, който се намира в район „Западен“. В това се увериха лично кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на района Димитър Колев, които днес инспектираха обекта.

Паркингът, който се намира на ъгъла на улиците „Орфей“ и „Звезда“, ще е за 150 автомобила. Те ще са разположени на общо 3 нива, а приземният етаж е запазен за търговски обекти. Стойността на обекта е 3,4 милиона лева с ДДС, като се очаква той да бъде готов до края на годината. Съоръжението ще бъде изцяло автоматизирано и ще бъде оборудвано с бариери и автомат за самотаксуване. Обектът ще бъде охраняван с общо 60 камери, предвидени са и паркоместа за хора с увреждания.

„Това е начинът за справяне с проблемите с паркирането. През този мандат за пръв път община Пловдив изготви стратегия за изграждане на многоетажни паркинги, като това е първият такъв, който е много напреднал“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. „Този паркинг е по инициатива на Димитър Колев и той беше първият районен кмет, който намери терен, беше много активен в убеждаването на общинските съветници. Смятам, че той има страхотни идеи за район „Западен“ и се надявам хората да продължат да подкрепят това управление“, допълни кметът на Пловдив.

parking_zapaden2 parking_zapaden1

7,892 total views, no views today