Начало Актуално На Игнажден коледари нарекоха добра и щастлива година за Пловдив и пловдивчани

На Игнажден коледари нарекоха добра и щастлива година за Пловдив и пловдивчани

koledari (5) koledari (3)

20.12.2023

На Игнажден коледари огласиха с песни и наричания сградата на Община Пловдив. Изпълниха ги момчетата от 8 до 12 клас от ансамбъл „Марица“ към СУ „Св. св. Кирил и Методий“, с художествен ръководител Боян Алексиев и хореографи Ангел Раков и Недялка Димитрова.

Децата пожелаха здраве и благополучие на кмета на Пловдив Костадин Димитров и на служителите от общинската администрация.

„Ние, коледарите от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Ви желаем весели празници“, обърнаха се момчетата, които се обучават за професия „Танцьор“, специалност „Български танци“.

Кметът припомни поверието, че на Игнажден се гадае каква ще е годината според първия гост, който прекрачи прага на къщата.

„При толкова добри, позитивни и вдъхновени млади хора днес тук, няма как годината да не е щастлива и благословена за Пловдив и пловдивчани“, подчерта Костадин Димитров.

Той благодари на хореографския екип и на талантливите възпитаници на учебното заведение затова, че съхраняват традициите и допълни, че именно народните обичаи ни определят като българи.

От Община Пловдив спазиха ритуала и изпратиха гостите с подаръци и пожелания за светли празници.

2,549 total views, no views today