Начало Актуално На „Модър-Царевец“ са готови за отливане на плочата от южната страна

На „Модър-Царевец“ са готови за отливане на плочата от южната страна

11 14

26.05.2022

Първата част от плочата на пътната връзка „Модър-Царевец“ ще бъде отлята в най-скоро време. В това се увери заместник кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев при поредната си проверка на обекта. Работници от фирмата-изпълнител „Драгиев и ко“ връзват арматура за отливането на носещата бетонна основа от южната страна на пробива. Плочата ще свързва шлицовите стени от двете страни на пътя, както и тези, които са отлети в средата между двете платна.

„Това е важна част от изпълнението на проекта, защото основната плоча спира подпочвените води и не позволява на асфалта да се надигне“, коментира заместник кметът.

След отливането на основната плоча, от фирмата ще положат втори пласт хидроизолазия и необходимите слоеве асфалт, след което ще преминат от северната страна на обекта, за да подготвят отливането на плоча и там.

Техническият ръководител на обекта инж. Валентин Алексиев коментира, че след като завършат дейностите по основата на трасето от двете страни на пробива, ще се наложи да изчакат работата по другия проект, който минава през връзката „Модър-Царевец“.

 

„Колегите, които ще работят по проекта на ВиК за Южния обходен колектор, ще трябва да свършат своята работа, за да можем ние да продължим. В нашия проект има и локални платна, но под едното от тях трябва да мине канализационния колектор, а под другото – магистралния тръбопровод и затова ще се наложи да изчакаме. Доколкото съм запознат, плановете са през есента колегите да започнат работа“, заяви инж. Алексиев.

1,570 total views, no views today