Начало Актуално НА 1 СЕПТЕМВРИ В ПЛОВДИВ: СЪБИТИЕ ЗА ИНОВАЦИИ И УСТОЙЧИВ РАСТЕЖ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ КУЛТУРНИ И ТВОРЧЕСКИ СЕКТОРИ

НА 1 СЕПТЕМВРИ В ПЛОВДИВ: СЪБИТИЕ ЗА ИНОВАЦИИ И УСТОЙЧИВ РАСТЕЖ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ КУЛТУРНИ И ТВОРЧЕСКИ СЕКТОРИ

визия

08.08.2023

Проектът Collab 4 HySust CCI отправя покана към културни и творчески инициативи с интерес за участие в инкубатор за иновации:

Включете се в хибридно събитие за споделяне на опит и работилница за връзка с публиката и за постигане на устойчиво развитие чрез партньорства.

 

Събитието, организирано от Интеркултура Консулт съвместно с Община Пловдив, дава официален старт на проекта Collab 4 HySust CCIПроектът предоставя възможност за участие в 16-месечна програма с менторство и микрогрант за разработване на нови дейности.

 

В събитието партньорите в проекта от Италия, Дания, Гърция и Сърбия ще споделят практически опит. Всички участници ще имат възможност да се запознаят със свои колеги от Балканите и да намерят нови потенциални партньори за бъдещи дейности.

 

Желаещите могат да се присъединят към събитието на място в изложбена зала „2019“ на Градска художествена галерия Пловдив или онлайн. Участието е само с предварителна регистрация до 21 август.

 

Вижте предварителната програма тук.

За участие: регистрирайте се тук до 21 август

 

 

Проектът, подкрепен от програма „Творческа Европа“, е сътрудничество на организации от пет европейски страни с фокус върху югоизточна Европа. Collab 4 HySust CCI има за цел да подобри качеството на работа на европейските културни и творчески сектори в две основни посоки.

 

С отворената покана ще бъдат избрани 15 европейски културни и творчески организации, които искат да правят иновации:

●       в разширяването на достъпа до култура като намират нови начини за свързване на творци и културни дейци с тяхната публика

●       в устойчивото развитие чрез партньорства, технологии и дигитализация, а също така и в положителни социални промени.

 

Приветстват се предложения от проекти в ранен етап на идейно развитие, както и от такива, които вече са постигнали забележим напредък и са във фаза на изпълнение или прототип. Проекти, които вече са показали положително въздействие и търсят подкрепа за разширяване на своя обхват, също са добре дошли. Независимо дали имате обещаваща концепция или проект, който вече печели признание, ние ви каним да изпратите и да използвате ресурсите и възможностите на програмата.

 

Научете повече за поканата и процеса на кандидатстване тук.

 

Още за Collab 4 HySust CCI:

Културните и творческите индустрии (КТИ) играят ключова роля в стимулирането на иновациите в посока устойчива промяна. Това бе особено осезаемо по време на пандемията на COVID-19. Всъщност този труден период подтикна европейските културни организации да се адаптират и да засилят връзката с аудиторията си, включително през онлайн предложения. Въпреки някои постижения, много от тези проекти не постигнаха траен ефект. Това се дължи на недостиг на вътрешен капацитет в организациите и на липсата на дългосрочна подкрепа за междусекторни иновации особено в държави, в които инкубатори за организации от КТИ са голяма рядкост.

 

Главната цел на проекта Collab 4 HySust CCI е да улесни обмена на знания между различните региони от Европейския съюз и да свърже организациите, които припознават специфичните нужди на секторите в своите региони и значимостта на европейски политики като Европейския зелен пакт. Проектът цели да трансформира позицията на КТИ организациите и да повлияе на общностите, които те изграждат.

Партньори в проекта са Materahub от Италия, Интеркултура Консулт от България, Nova Iskra Creative Hub от Сърбия, Syn+ Ergasia от Гърция и The Flying Theatre от Дания.

Проектът е съфинансиран по програма „Творческа Европа“ на ЕС.

3,484 total views, no views today