Начало Актуално На 5 юни община Пловдив и РИОСВ – Пловдив канят децата на празник по случай Световния ден на околната среда

На 5 юни община Пловдив и РИОСВ – Пловдив канят децата на празник по случай Световния ден на околната среда

okolna sreda 1

02.06.2023

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на Община Пловдив организират колоритен детски празник с конкурс за рисунка на асфалт на тема „Цветовете на природата“. Той ще се проведе на 5 юни – Световния ден на околната среда. Събитието се организира по случай 50-годишния юбилей на екологичния празник, обединявайки милиони хора от целия свят, като ги ангажира в усилията за защита и възстановяване на Земята.

Организаторите канят децата на Пловдив да се включат в инициативата.  Групи, доведени от родители и учители, също са добре дошли. За всеки млад творец ще бъдат осигурени тебешири. Участниците ще научат повече за защитената територия Природна забележителност „Хълм на Освободителите“ и ще имат възможност да участват във викторина за проверка на знанията за околната среда. Предвижда се томбола с награди.  Най-добрите в художествения конкурс ще бъдат отличени с грамоти. РИОСВ – Пловдив ще зарадва всеки от участниците с книжка – богато илюстрирана екологична приказка в рими.

Мястото на празника е началото на Централната алея на хълм „Бунарджика“ в района на чешмата, непосредствено над Националната търговска гимназия и Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, под Акведуктите (координати: 42.14303019258958, 24.74017436903488). Той ще започне в 10 часа и ще продължи до 11:30 часа.

Линк към събитието във FB: https://fb.me/e/1gePRd3WS

 

2,306 total views, no views today