Начало Актуално Новата зала „Дунав“ ще бъде завършена до 1 година

Новата зала „Дунав“ ще бъде завършена до 1 година

2020-10-14_15-04-50

Новата зала „Дунав“, която се намира в район „Северен“, ще бъде завършена до есента на следващата година. В това увери заместник-кметът по спорта Георги Титюков, който днес заедно със зам.-кметът по строителство Пламен Райчев провери на място докъде са стигнали строително-монтажните дейности.

„Ако има финансиране в следващата бюджетна година, залата ще бъде завършена до септември 2021 г. Тя е с площ от 2000 кв. метра, ще има височина 13,5 метра и ще може да се тренира дори художествена гимнастика в нея. На метри от голямата, се строи и по-малка зала на 2 етажа, като на първия ще са помещенията за треньори, клубни канцеларии, съблекални и фитнес, а вторият етаж ще се ползва от клуба по аеробика АМД, който е най-големия в България“, поясни Титюков.

Между двете зали ще има топла връзка, в която ще бъде изградено заведение. Когато бъдат завършени двете съоръжения, сега съществуващата малка зала ще бъде съборена и на нейно място ще бъде направено озеленяване с алеи и ще се изградят две нови външни игрища.

2,590 total views, no views today