Начало Пловдив днес Нова спортна площадка и фитнес на бул. „Свобода”

Нова спортна площадка и фитнес на бул. „Свобода”

Само няколко месеца след първата копка кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен” Райна Петрова откриха изцяло обновената и оборудвана спортна площадка на бул. „Свобода”.

 Това широко пространство, за което много години не бяха полагани грижи, е сред парковите зони в града, дава възможности за добро озеленяване и превръщането му в чисто, подредено и привлекателно място за жителите на квартала, отбеляза инж. Тотев и оцени високо работата на районната администрация за извършената промяна.

 Площадката беше занемарена, върху някогашния асфалт бяха израснали дървета, пръстта стигаше до първия ред на мрежата, припомни Райна Петрова. Сега е положена качествена настилка, врати и баскетболни кошове, мрежата е възстановена, фирма дарител изгради LED осветление, поставени са пейки и кошчета за отпадъци, изброи тя.

 Тревна ивица, оградена с бордюр, опасва цялата площадка, пред нея са направени паркоместа, изграден е фитнес на открито, засадени са над 30 млади дръвчета. ОП „Градини и паркове” продължава озеленяването, предстои изграждане на детска площадка, а в близост вече е открита площадка за кучета.

 При всяка наша инициатива срещаме доверието и покрепата на инж. Иван Тотев, подчерта Райна Петрова. Именно по негова инициатива общината е изградила ново осветление в парковата част по цялата дължина на булеварда.

6,961 total views, no views today