Начало Актуално Нова хоризонтална маркировка по улици в „Северен“

Нова хоризонтална маркировка по улици в „Северен“

nova_markirovka

20.03.2023

С нова хоризонтална маркировка ще бъде обозначена „Синя зона“ по улиците „Белград“, „Ибър“, „Драва“ и „Мария Кюри“ в район „Северен“, съобщават от „Организация и контрол на транспорта“.

Екипите започват от утре и ще работят през деня, тъй като нощните температури все още са ниски и влажността на асфалтовите настилки е над допустимата съгласно технологичните изисквания. От общинското предприятие предварително се извиняват на гражданите за неудобството. За да е по-малък броят на изненаданите шофьори, на видни места се поставят предупредителни бележки.

Със студен шприц пластик в близките дни ще бъде положена маркировка и по новоасфалтираните улици в района, където строително-монтажните работи по водния проект приключиха успешно. Приоритетно е и  възстановяването на всички пешеходни пътеки.

Със затоплянето на времето предстои освежаване на хоризонталната маркировка в целия град. Районните комисии по безопасност на движението са изготвили списъци с най-проблемните места. Настъпилите през последните месеци реорганизации в движението на някои основни кръстовища също ще бъдат обозначени със съответната маркировка, допълват от ОКТ.

2,188 total views, no views today