Начало Пловдив днес Нови атракции в Природонаучния музей, ръст на приходите от културни обекти в Пловдив

Нови атракции в Природонаучния музей, ръст на приходите от културни обекти в Пловдив

prirodonauchen_film

През тази седмица се очаква да пристигне договорът от Италия за 3D системата в Природонаучния музей. Така до Коледа се очаква пловдивчани и гостите на града да могат да се радват на едно добро изживяване – а именно пътешествие с 3D очила.

Системата е част от инвестициите, които Община Пловдив прави в музея, след като стана ясно, че от началото на годината културната институция се радва на рекордни приходи от 165 000 лева.

„До края на годината очакваме те да достигнат 190-200 000 лева“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

На база на последните десет месеца приходите от културни обекти в Пловдив са завишени с 357 000 лева в сравнение със същия период на миналата година, обяви кметът. Той отчете, че общият приход до момента от билети за вход на къщите в Стария град, Античен театър, Римски стадион, Археологически, Природонаучен, Исторически и Етнографски музеи са на стойност 885 000 лева.

„За догодина смятаме да заложим приходи от 1 милион. лева в бюджета на Пловдив от продажба на билети за посещения на музеи“, каза още кметът Иван Тотев.

Все още се обсъжда каква да бъде цената на билета за зоологическата градина. Очаква се след издаване на акт 16, да започне постепенното заселване на животни и тяхната климатизация.

„Ще стартираме първоначално с ниски цени, защото достъпът няма да е до всички хабитати. Цените ще бъдат различни за студенти, ученици, а за деца под 7 години ще бъде безплатно“, обясни кметът Иван Тотев. Тепърва престои Общинския съвет да вземе решение по въпроса.

 

7,160 total views, no views today