Начало Пловдив днес Нови детски градини и ясли отварят до седмици

Нови детски градини и ясли отварят до седмици

Първото класиране за 180 места в новите детски ясли „Приказка” в пловдивския район „Тракия” се обявява на 28 август.

 Общината започна строителството на обекта през ноември миналата година. Само девет месеца по-късно облекчаваме един голям проблем за жителите на „Тракия” и вече записваме децата, подчерта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

През септември пък се обявява класирането за разкритите нови места в ОДЗ „Космонавт” в район „Северен” и в новата ЦДГ „Котаракът в чизми” в район „Южен”. Почти по същото време се очаква  класирането и в Общностния център в квартал „Изгрев”.

Завършена  е реконструкцията на ЦДГ „Мир” в район „Западен”, наложена поради пропадане на сградата. От 1 септември двете групи, които поради ремонта бяха затворени, влизат и градината започва да функционира с пълен капацитет. Подготвят се документите по процедурата за строителство на съвсем нова детска градина „Мир”.

 Междувременно кметът подписа и последните договори за енергйно ефективни мерки по фонд „Козлодуй”, които ще бъдат приложени в районите „Южен” и „Западен”. През последните близо 20 години това е най-големият проект, засягащ социалната инфраструктура. Само в една бюджетна година безвъзмездно – със средства от европейските фондове, се извършва рекорден по мащабите си ремонт на 28 детски градини, ясли и училища.

8,256 total views, no views today