Начало Актуално Нови пейки в градинката срещу Сточна гара

Нови пейки в градинката срещу Сточна гара

darenie_peyki_1 darenie_peyki_2

06.07.2023

Седем нови пейки бяха монтирани от служители на „Градини и паркове“ в градинката срещу Сточна гара. Те са дарени от пловдивската фирма „Анди“ като част от инициативите по случай 30-годишнината от нейното създаване.

„По този начин се включваме и в кампанията на общината „Чисто зелено“, която намира широк отзвук сред фирмите в „Тракия икономическа зона“. Обърнахме се към дирекция „Екология“, а с „Градини и паркове“ вече обсъждаме в кои други зелени пространства да бъдат поставени още пейки, така че да станат общо 30 на брой“, сподели собственикът на „Анди“ Светозар Андреев.

Директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев отбеляза, че все повече фирми активно допринасят за облагородяването на зелената градска среда – даряват дървета и пейки, а десетки техни служители се включват в пролетните и есенни акции за засаждане на декоративна растителност. По думите му голяма заслуга за доброто партньорство с водещи компании от различни браншове има изпълнителният директор на клъстер „Тракия икономическа зона“  Катя Стайкова.

 

2,453 total views, no views today