Начало Пловдив днес Нови улични ремонти и реорганизация на движението предстоят в Пловдив

Нови улични ремонти и реорганизация на движението предстоят в Пловдив

presk_04072016

На 11 юли се очаква да бъде затворено за движение и „ухото“ на булевард „Княгиня Мария Луиза“  пред Католическата катедрала. Предвижда се „Синя зона“ на улица „Капитан Райчо“ да се премахне, тъй като тя ще поеме част от трафика. Проектът за отваряне на улица „Средна гора“ пред ДКЦ 1 ще се съгласува с КАТ. Ще бъде направена реорганизация на движението на някои еднопосочни улици в района на здравното заведение, така че да може да се излиза на Тунела „Юг“.

След 11 юли ще има засилено дежурство на общински паяци по улица „Митрополит Панарет“, за да се гарантира паркиране по правилата само в едната страна. Автобус № 9  ще преминава през улица „Капитан Райчо“ и ще спира на спирка на хотел „Тримонциум

„Асфалтирането на булевард „Асеновградско шосе“ също продължава в срок“, съобщи кметът Иван Тотев. Вече тече ремонтът на второто платно. В близко време ще бъде готов и договорът за подмяна на настилката от паваж към асфалт на улица „Гладстон“. Стартът ще бъде даден, след като приключи реконструкцията на булевард „Васил Априлов“ до кръстовището с„Пещерско шосе“, за да няма много затворени улици наведнъж.

7,862 total views, no views today