Начало Пловдив днес Нов рекорд на 1000 метра бе поставен на „Колодрума“

Нов рекорд на 1000 метра бе поставен на „Колодрума“

Novak

Колоездачът Норберт Забо, SC “Intersport”  постави нов за зала „Колодрума“ в Пловдив рекорд на 1000 метра – 1:04:13. Това стана по време на проведения Румънски национален шампионат по колоездене на 20-21.10.2018. Така бе поставен и нов национален  рекорд за Румъния в съответната дисциплина.

Първият рекорд на „Колодрума“, който е и национален за България“,  бе поставен от Мирослав Минчев от КК „Спринт“ по откриването на залата на 30-ти август 2015-та година.

Тези факти са  безспорно доказателство за бързината на пистата и възможностите, които тя  предоставя за нови рекорди в бъдеще, споделиха участниците и организаторите.

Забележително беше и представянето на самия президент на Румънската федерация Едуард Новак, първи в дисциплината „ Олимпийски спринт“ – посветил живота си да докаже, че неравностойното положение не е пречка за успеха.

Федерацията оцени високо  пистата и организацията в „ Колодрума“ и своевременно заяви  желание за провеждане на национален шампионат на Румъния през 2019 г.

На заглавната снимка на публикацията – Едуард Новак- параолимпийски шампион 2012 г. 

Благодарности за всички снимки на фотографа Мирослав Марев.

kolodruma_Rumunia (1) kolodruma_Rumunia (8) kolodruma_Rumunia (7) kolodruma_Rumunia (5) kolodruma_Rumunia (6) kolodruma_Rumunia (4) kolodruma_Rumunia (3)

6,391 total views, no views today