Начало Актуално Обичаната група „Дел Падре“ закри празничната програма на община Пловдив за 24 май

Обичаната група „Дел Падре“ закри празничната програма на община Пловдив за 24 май

10 14

25.05.2022

Обичаната група „Дел Падре“ зарадва пловдивските фенове на хубавата и гореща музика с микс от фламенко ритми, съчетани с традиционен български и балкански фолклор в последния от концертите, организирани от община Пловдив, в празничния 24 май.

На сцената на пл. „Стефан Стамболов“, пловдивчани и гости на града се насладиха на виртуозните изпълнения на музикантите: Христо Коликов-Падре – вокал, китара, Цветан Андреев – китара, вокал, Симеон Леонидов – перкусии и Калин Жечев – клавишни.

Вече 11 години „Дел Падре“ даряват почитателите си с радост от живота в чист вид. „Дел Падре“ са обединени около една обща страст – испанската музика. Всяка среща с тяхната музика пренася публиката в слънчева Испания или романтична Куба. Концертите на бандата са своеобразно пътешествие из целия испаноезичен свят. През всички тези години, испанската музика е прекрасно допълнена и от автентичния звук на български кавал.

„Дел Падре“ не се страхуват да експериментират и да смесват брилянтно класическите пиеси за китара с горещите фламенко ритми, пленителните иберийски мелодии и българската фолклорна музика. Така вече 11 години те създават приказката, която разказват на все по-многобройните си почитатели из цяла България. Завладяващите ритми на музиката, покоряват всеки гост на концертите им .

Създателят на пламенната формация – Христо Коликов- Падре е организатор и на традиционния за Пловдив, китарен фестивал – GuitArt Festival, който се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града. Тазгодишното издание ще се състои през месец октомври.

1,660 total views, no views today