Начало Пловдив днес Обновяват дворовете на детските градини по общинската програма за модернизация

Обновяват дворовете на детските градини по общинската програма за модернизация

dg_kremena_plostadki_modernizacia_5

Децата от детска градина „Кремена“ имат още едно място, на което да играят забавни и интересни игри. Нов кът с пързалка, игрище за игра на бадминтон и площадка за безопасност на движението са придобивките, които малчуганите вече с радост използват.

Обновяването е направено по общинската програма за възстановяване и ревитализация на дворовете на детските градини в града. Тази година 44 обекта са ремонтирани за близо 175 000 лева.

Програмата се осъществява за четвърта поредна година, като до момента над 180 са реновираните детски площадки. Общата инвестиция е малко над 600 000 лева.

„Трайно се обновиха дворовете на 60 % от детските градини в града, затова надявам се програмата да продължи. ДГ „Кремена“ е един от добрите примери за модернизирана детска градина с добър подход към децата и учебния процес. Въвеждат се нови неща с нови методи на обучение, един от които е децата в горна група сами да избират дали да спят следобеден сън. Това е един важен етап от съзряването на децата, съобразявайки се с нуждите на всяко едно“, обясни заместник-кметът Стефан Стоянов.

„От 4 години детската градина се възползва максимално от програмата на общината и всяка година правим по две площадки. Те са общо 7, предстои да изградим цялостен спортен комплекс – да се обнови спортно игрище и да се изградим фитнес за деца. Комбинираното съоръжение ще се използва и от съседните детски градини“, сподели директорът Борислава Вичева.

Тя заяви, че в подблоковата детска градина също ще бъде обновен дворът, още повече че там заради добрите условия много родители искат за запишат децата си на градина.

„Основните изисквания на родителите е добрата материална база на детските заведения. Тук имаме комплексна добра работа на институциите, както по сградата и двора на детската градина, така и около нея с преасфалтиране на улицата, обновяване на тротоарната настилка, обособен е и паркинг“, конкретизира кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

Останаха още няколко детски градини, които с общата работа на институциите да бъдат подобрени.

dg_kremena_plostadki_modernizacia_3 dg_kremena_plostadki_modernizacia dg_kremena_plostadki_modernizacia_7

4,141 total views, no views today