Начало Пловдив днес Обновяват кътовете за игра в детските градини, проверяват училищните дворове

Обновяват кътовете за игра в детските градини, проверяват училищните дворове

cdg_dvor1

Кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев е разпоредил проверки за състоянието на съоръженията на спортните площадки и дворовете в училищата в града.

„Нямаме сигнали, свързани с опасни площадки или нещо, с което се застрашава живота и здравето на децата”, изрично уточни кметът Иван Тотев, но ще бъдат изискани по-подробни и задълбочени доклади, за да се направи цялостен анализ за целия град. От години Община Пловдив има и препоръка към директорите на училищата, които не са осветили дворовете си, да го направят възможно най-бързо.

Той припомни, че през бюджетната 2015 година Община Пловдив е заделила 45 000 лева с възможност за кандидатстване от страна на директори на ЦДГ за обновяване на дворовете в детските заведения. „През тази година ние имахме бюджет под формата на фонд, определен от Общинския съвет и са подновени 18 къта в детските градини”, обясни той.

В бюджета за 2016 година са заделени 100 000 лева, като общинската част ще се увеличи от 50 на 60%, като по този начин ще се стимулират детските градини, които имат по-малък бюджет.

„Ако тези проекти се защитят и се изпълнят до средата на юни месец, то тогава във втората половина на годината Община Пловдив ще задели още 100 000 лева за подмяна на съоръжения в детските градини, които са стари”, обеща кметът.

 Общият брой кътове за игра са 240, като се планира в рамките на две години да се приключи с тяхното обновяване и модернизиране.

5,521 total views, no views today