Начало Пловдив днес Обновяват пътните знаци в Пловдив, експериментират с нови табели

Обновяват пътните знаци в Пловдив, експериментират с нови табели

znaci_5

По пловдивските булеварди и улици започна поставянето на нови пътни знаци. 235 от тях вече са монтирани на бул. „Дунав“, „Шести септември“ и „Цар Борис III Обединител“, а други  48 – при моста на Адата-север и кръстовището с бул. „България“.

„С увеличаване на информацията се стремим да подобрим цялостната организация на движение в града, което да допринесе за намаляване на пътно-транспортния травматизъм“, заяви заместник-кметът по транспорт инж. Златин Велев.

Новите знаци са по-качествени и с по-дълъг експлоатационен срок. Те са първи клас, с инженерно фолио и двоен борд, което ги прави както по-стабилни, така и по-безопасни при пътни инциденти.

За първи път на бул. „Васил Априлов“ – северно от моста, са монтирани пътни знаци и предупредителни табели за участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия. На кръстовището между бул. „Борис III Обединител“  и ул. „Света Петка“ пък експериментално са поставени две табели с наименованието на улиците. Ако се възприемат добре от гражданите, има идея подобни табели да бъдат въведени и на други места в града.

Предстои поетапното обновяване на старите пътни знаци по всички основни булеварди и улици в Пловдив, увери инж. Златин Велев.

7,779 total views, no views today