Начало Актуално Обработват се зелените площи в Пловдив срещу комари и кърлежи

Обработват се зелените площи в Пловдив срещу комари и кърлежи

20170608_183503-01 Снимка: Архив

Срещу комари и кърлежи идната седмица предстои да бъдат обработени кучешките площадки и другите места в Пловдив, определени за разходка на домашни любимци, съобщи директорът на ОП „Дезинфекционни станция“ Елена Тотолакова.

На 25 март (сряда) екипите ще работят в районите „Северен“ и „Централен“, на 26-и (четвъртък) – в „Източен“ и „Южен“, и на 27 март (петък) – в „Тракия“ и „Западен“.

Траурните паркове също ще бъдат обработени срещу комари и кърлежи: Рогошките гробища“ – от 23 до 26 март, Централните гробища – на 27 и 28 март, Драганови гробища“ на 30 март.

От 24 до 27 март (от вторник до петък) ще се извърши втора за месеца дезинсекция срещу ларви на комари в подлежащите на обработка водни площи, сред които са каналът от КАТ-Пловдив, на запад и на север, Карловско шосе, каналът в ЖР „Тракия“ – от Асеновградски надлез до Ягодовско шосе, биотоп в  кв. „Прослав“, каналът  на Рогошко шосе, бреговата зона по южното и северното течение на река Марица и около притоците, Гребният канал, преливникът.

При неблагоприятни метеорологични условия (дъждовно и ветровито време) обработките продължават при следващ работен ден с подходящо време. Използват се разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация, увери директорът на „Дезинфекционна станция“ Елена Тотолакова.

Та каза още, че по график днес приключва започналата на 9 март специализирана акция по канална дератизация, при която в около 19 300 броя шахти на територията на шестте  района бе зареден родентицид – препарат за борба срещу гризачи. До 15 часа днес ще бъдат обработени последните шахти в район „Западен“.

От предприятието продължават да дезинфекцират обществени сгради, пазари, подлези, базите на социални структури, учреждения и др. срещу опасността от разпространение на коронавируса.

3,719 total views, no views today