Начало Пловдив днес Обсъждат откриването на регионални звена в Пловдив на две икономически агенции

Обсъждат откриването на регионални звена в Пловдив на две икономически агенции

lukarski_zona1„Ще бъдат създадени регионални звена в Пловдив на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и на Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)“. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски  след среща с кмета на Пловдив Иван Тотев,  областния управител Розалин Петков,  кметовете на общините, подписали Меморандума за сътрудничество при развитие на икономически проекти на територията на Област Пловдив, представители на икономическата зона.

Това ще помогне да се презентира зоната на форуми и изложения, както и местната икономика и индустрия, поясни Лукарски.

Представителите на зоната поискаха помощ от правителството за изграждане на инфраструктурата към зоната и по-специално кръгово движение на входа и Голямоконарско шосе.

Кметът Иван Тотев благодари за подкрепата и за идеята за създаване на звена в Пловдив, което по думите му ще допринесе за икономическото развитие в региона. Той допълни, че изнесените звена в Пловдив ще дадат възможност за тясна работа между тези агенции и местната власт за съвместни изяви, както това се случва с изнесеното звено от Министерството на туризма.

Министър Лукарски каза, че е впечатлен от работата, която е свършена досега по изграждането на зоната, както и големите възможности за развитие.

4,812 total views, no views today