Начало Пловдив днес Общината преасфалтира северното платно на бул. „Санкт Петербург“ за 14 дни

Общината преасфалтира северното платно на бул. „Санкт Петербург“ за 14 дни

DSC_4086Започна ремонтът на северното платно на бул. „Санкт Петербург“. Пътната настилка ще бъде подменена в частта от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Източен“. Движението няма да бъде спирано, а само временно ограничено в различни ленти. Символичният старт беше даден днес от ресорния заместник-кмет на Община Пловдив Пламен Райчев и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов.

„Както виждате вече е направена временната организация на движението и се надяваме на добро време, за да може ремотът да приключи в рамките на 14-дневния  срок“, заяви Пламен Райчев.  Отсечка е с площ приблизително 7000 кв. м. и е на стойност 325 хиляди лева. Парите са осигурени по ОП „Региони в растеж“.

В рамките на ремонта ще бъде подменен асфалта, ще подновена маркировката и ще бъдат подменени бордюрите, където е необходимо.

Пламен Райчев припомни, че има обявена обществена поръчка за изграждането и рехабилитирането на инфраструктура в кв. „Гладно поле“. Следващият участък, който се предвижда за ремонт, е този от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Освобождение“. Все още не е избран изпълнител за този участък. Очаква се процедурата да приключи до края на лятото и да бъде извършен и този ремонт.  Предстои подмяна на настилката и на локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ в района на т.н. гръцки блокове.

Чрез еврофинансиране по „Региони в растеж“ ще бъдат ремонтирани ул. „Лев Толстой“, ул. „Ген. Радко Димитриев“, ул. „Георги Странски“, ул. „Тодор Гатев“, ул. „Богомил“, която ще бъде с излаз на бул. „Санкт Петербург“. С пари от бюджета на района ще бъдат направени паркинг на ул. „Славянска“ 81, реконструкция на парк „Каменица“, ще се преобразят и междублоковите пространства, допълни районният кмет Иван Стоянов.

4,120 total views, no views today