Начало Актуално Община Пловдив, бизнесът и АСП си партнират по проект „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите“

Община Пловдив, бизнесът и АСП си партнират по проект „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите“

IMG-b001e46682021b6910ad5dd1e4b850d4-V

19.07.2022 

Община Пловдив събира бизнеса и държавата в лицето на Агенцията за социално подпомагане (АСП) за подкрепа на близо 40 деца и младежи, живеещи в социални услуги.

По проект „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите“ представители на сдружение „ Бизнесът за Пловдив“ и Тракия икономическа зона и Община Пловдив ще обучават и впоследствие наемат младежи, на които им предстои напускане на социалната система. Това стана ясно по време на среща на кмета Здравко Димитров, ресорния зам.-кмет Георги Титюков и ангажираните страни по проекта.

Подкрепата включва и наставничество, чрез което уменията на младите хора да бъдат развивани и адаптирани към нуждите на пазара на труда. Агенцията за социално подпомагане финансира част от дейностите.

„Община Пловдив ще продължи да бъде активна страна в работата си с подрастващите и да ги насърчава за тяхното включване в социалния живот. Ние сме длъжни да даваме институционалната си подкрепа на всички нуждаещи се“, каза кметът Здравко Димитров пред заместник-изпълнителния директор на АСП Ана Ананиева по време на срещата. Според зам.-кмета Георги Титюков с последващите дейности и стъпки ще се помогне на младежите за едно по-добро бъдеще и шанс за професионална реализация.

1,813 total views, no views today