Начало Актуално Община Пловдив е на финала с подготовката на изборите

Община Пловдив е на финала с подготовката на изборите

Делегация от ОССЕ се среща със зам.-кмета Величко Родопски, за да се информират за хода на изборния процес

_DSC7582

Зам.-кметът Величко Родопски в качеството си на временно изпълняващ длъжността кмет и секретарят на Общината Ангелина Топчиева се  срещнаха с наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Ръководител на мисията е Тана де Зулета, а в нея са включени Габриела Скутова, Рудолф Оберел и Сузане Нимейер.

Величко Родопски приветства представителите на ОССЕ и заяви, че кампанията протича в добрия тон на толерантност между участниците и при спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и въведените противоепидемични мерки. Той подчерта, че Пловдив е в пълна готовност за изборите. По думите му най-голямото предизвикателство е машинното гласуване, което се въвежда за първи път в България и потенциалните затруднения, които биха имали отделни групи от населението като по-възрастните граждани и малограмотните. „Няма практически опит от други държави, но се надяваме, че изборите на 11 юли ще минат нормално“, заяви още зам.-кметът.

Секретарят на Общината Ангелина Топчиева информира наблюдателите на ОССЕ, че организационно-техническата подготовка върви ритмично и спокойно. Определени са местата за гласуване и са назначени членовете на секционните комисии. В условията на пандемия са предприети допълнителни мерки, насочени към хората поставени в изолация, с цел гарантиране на правото им да дадат своя глас.

Другите обсъждани теми бяха координацията между институциите, които са ангажирани с изборите, готовността на Общината за гласуване с подвижни избирателни кутии и гласуването в болничните заведения.

2,363 total views, no views today