Начало Пловдив днес Община Пловдив и РИОСВ дадоха старт на кампанията за Световния ден на Земята

Община Пловдив и РИОСВ дадоха старт на кампанията за Световния ден на Земята

den_na_zemyata

РИОСВ – Пловдив и община Пловдив дадоха старт на кампанията по повод Световния ден на Земята – 22 април със засаждане на дръвчета в детска ясла „Приказка“ в район „Тракия“. Малчуганите от три групи на детското заведение с помощта на експерти от екоинспекцията и общинската администрация засадиха три чинара. Те разказаха на децата как да пазят своя дом – природата и къде да изхвърлят отпадъците. Специално за празника на Земята възпитаниците на детското заведение се включиха активно засаждането на дърветата и обещаха да се грижат за тях. Чинарите са подарък от община Пловдив и са предоставени от ОП „Градини и паркове“. Детската ясла получи цветя за посаждане, както и тор от „Екоколект“ АД. Малчуганите бяха събрали няколко чувала с пластмасови отпадъци и ги предадоха за рециклиране на служителите на РИОСВ Десислава Георгиева и на Антония Данаилова и Иванка Копаранска от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към община Пловдив.

Учениците от ОУ „Алеко Константинов“ отново се включват в екологичните кампании на РИОСВ – Пловдив. Тази година децата изработват макети и рисунки от рециклируеми материали.
Утре кампанията на РИОСВ – Пловдив за седмицата на Земята продължава. В училище „Константин Величков“ в район „Южен“ и в Дом за деца „Мария Луиза“ ще бъдат засадени храсти и цветя.
Тази година инициативите, посветени на Световния ден на Земята преминават под мотото „Свят без замърсяване с пластмаси“.
den_na_zemyata1

5,882 total views, no views today