Начало Актуално Община Пловдив кани експерти от пловдивските културни институти на безплатно практическо обучение

Община Пловдив кани експерти от пловдивските културни институти на безплатно практическо обучение

община

21.06.2023

Община Пловдив организира безплатно практическо обучение за експерти от пловдивските културни институти. Събитието се реализира в изпълнение на проект No BGCULTURE-1.001-0016 „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“.

 

Обучението ще се състои в периода 27-28 юни 2023 г. от 9:00 до 16:30 часа в Зала 2 на Пловдивски културен институт, гр. Пловдив, ул. „Иван Перпелиев“ 5.

 

Програмата включва лекции и практически занимания, които целят да повишат уменията на експертите, работещи в пловдивските музеи и галерии, НБ „Иван Вазов”, ОИ „Старинен Пловдив” и други, в областта на предприемачеството и привличането на публики, маркетинг, управление на проекти и авторско право. Лектори ще бъдат експерти в управлението на проекти, предприемачество, ПР и комуникации, дигитален маркетинг, както и авторско право.

 

Обучението е открито и за представители на всички други културни организации от Пловдив, които желаят да се включат! Необходима е предварителна регистрация на имейл[email protected] в срок до 23 юни, петък!

 

Проектът се финансира по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” 2014-2021 г. чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г. В него участват Регионален исторически музей – Пловдив, Регионален археологически музей – Пловдив, Регионален етнографски музей – Пловдив, Регионален природонаучен музей – Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“, Градска художествена галерия и Общински институт „Старинен Пловдив“. Продължителността му е до 30. 04. 2024 г.

2,536 total views, no views today