Начало Спорт Община Пловдив кани пловдивчани да се включат в Световен ден на предизвикателството 2015

Община Пловдив кани пловдивчани да се включат в Световен ден на предизвикателството 2015

DSC_1373Световен ден на предизвикателството 2015 организират Община Пловдив и Българска асоциация спорт за всички на 10.05.2015 год. /неделя/ на Гребната база в гр. Пловдив. В инициативата могат да се включат пловдивчани и гостите на града от всички възрасти, независимо от техния пол, социален и здравен статус, като се предизвикат да пробягат трасе с дължина 5 км.
Старт на тазгодишното спортното предизвикателство „Пловдив бяга“ ще бъде даден точно в 09:00 часа пред трибуните на Гребния канал. Всеки изявил желание да пробяга дистанцията ще получи тениска и рекламни материали от организаторите на събитието.
Денят за предизвикателство е ден за спорт и двигателна активност под различна форма. В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на спорт или двигателна активност поне 15 минути без прекъсване. Спортното събитие ще даде възможност на хора, които не са се занимавали активно с физическа дейност, да се включат в този ден.
Световен ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България това е XXIII-то издание на инициативата за масов спорт.
Приоритетите на държавната политика у нас налагат развитието на масовия спорт като превантивно средство срещу заболяванията и физическата неактивност на обществото.

6,598 total views, no views today