Начало Актуално Община Пловдив кани учениците от града да се включат в конкурс за рисунка с големи награди

Община Пловдив кани учениците от града да се включат в конкурс за рисунка с големи награди

КОНКУРС

12.11.2021
Инициативата е част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците като рисунките трябва да бъдат на тема „Мисли зелено, събирай разделно“

Община Пловдив, съвместно с организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД, организира конкурс за рисунка за учениците от 1 до 12 клас в Пловдив. Инициативата е част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците като рисунките трябва да бъдат на тема „Мисли зелено, събирай разделно“.

Конкурсът има за цел да поощри отговорното отношение на подрастващите към опазване на природата и да насърчи „зеленото“ мислене.
В рамките на една седмица от 22 – 28 ноември участниците ще могат да нарисуват своите картини, в които да споделят своите мечти и мисли по темата за разделното събиране и грижата за околната среда. За победителите съорганизаторите са подготвили атрактивни награди, които ще бъдат раздадени в две възрастови групи – от 1 до 6 клас и  от 7 до 12 клас.

Двамата участници, които бъдат класирани на първо място, ще спечелят награда дрон. Тези на второ място ще получат екшън камера, а тези на трето – електронна книга. На останалите деца ще бъдат раздадени поощрителни награди, сред които принадлежности за рисуване, тениски, тефтери.

За участие в конкурса е нужно до 20 ноември отговорно лице от съответното учебно заведение да изпрати заявление с името на училището, адрес, лице за контакт, e-mail и тел. номер на електронен адрес: [email protected]

Кампанията приключва с предаване на рисунките в Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на ул. „Емил де Лавеле“ № 9 до 29.11.2021 г., след което те ще бъдат оценени от професионално жури. При оценяването ще се вземе предвид придържане към креативност и творческо мислене по зададената тема, поглед към иновативно мислене, зелени и еко идеи.

Събраните рисунки от конкурса ще бъдат представени в изложба в Дома на културата, която ще може да бъде разгледана от 1 до 13 декември 2021 г. Отново там, на 3 декември ще се състои и обявяването на резултатите и връчване на наградите. Началният час е 16:00 ч. във фоайето на ет. 2.
Пълните условия за кандидатстване, изисквания за рисунките и критерии за оценяване можете да намерите в сайта на Община Пловдив в секция „Околна среда“ – „Конкурс“: https://bit.ly/3kv8H5x

2,816 total views, no views today