Начало Актуално Община Пловдив получи дарение на пакети с храна и лични предпазни средства от Съюза на международните превозвачи и Камарата на автомобилните превозвачи

Община Пловдив получи дарение на пакети с храна и лични предпазни средства от Съюза на международните превозвачи и Камарата на автомобилните превозвачи

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи (СМП) г-н Йордан Арабаджиев и председателят на Управителния съвет на СМП г-н Ангел Траков дариха на община Пловдив 1052 пакета, съдържащи храна и лични предпазни средства и 520 кроасана.

Дарението беше прието от зам.-кмета по „Европейски политики и социални дейности“ на община Пловдив инж. Анести Тимчев и председателят на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов.
„Искрено благодарим на Съюза на международните превозвачи и Камарата на автомобилните превозвачи за благородния жест, който ще стопли душите и сърцата на ползвателите на социалните услуги, които предоставя община Пловдив. По волята на дарителите пакетите, които съдържат храна и лични предпазни средства, както и кроасаните, ще бъдат разпределени в Дома за стари хора и Домашния социален патронаж“, заяви зам.-кмета Анести Тимчев. Д-р Калинов допълни, че Пловдив може да се гордее с хората и организациите, които в условия на пандемия от COVID-19 намират време и не пестят усилия, за да помагат на нуждаещите се.
„Правим дарението в навечерието на светли празници и сме убедени, че социално слабите, възрастните и самотните хора ще разберат, че не са сами“, заявиха г-н Арабаджиев и г-н Траков. Те са убедени, че примерът им ще бъде последван и от други браншови организации, които ще подпомогнат хората в неравностойно положение.

4 2

5,888 total views, no views today