Начало Пловдив днес Община Пловдив получи наградата за принос в развитието на бизнеса

Община Пловдив получи наградата за принос в развитието на бизнеса

nagrada_biznes2

Изпълнителният директор на Българската агенцията за инвестиции Стамен Янев връчи на Община Пловдив наградата„Голяма община с принос в развитието на бизнеса“ на тазгодишната церемония за значими постижения в бизнеса - VIP Business Awards 2016. Призът бе получен от заместник-кмета “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” Стефан Стоянов.

Това че общините насочват усилията си към привличане на инвестиции не само ни помага, но и насърчава по-добрата среда на местно ниво“, заяви изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Кметът Иван Тотев и неговият екип напълно заслужено получават тази награда с оглед развитието на града през последните години. Забележими са резултатите от целенасочената политика, която води местната власт в посока насърчаване на бизнеса. Пловдив и региона затвърдиха позициите си на водещ индустриален център в страната.

„През последните години Пловдив се превърна в един от важните индустриални регионални центрове в Югоизточна Европа. „Тракия икономическа зона“, обединяваща девет общини и шест индустриални зони, успя да привлече през изминалите 15 години над 1 милиард и 100 милиона евро инвестиции. Само в тези шест индустриални зони над 120 компании отвориха повече от 13 000 работни места“, заяви от своя страна заместник-кметът Стефан Стоянов. Той подчерта, че плановете са по-големи и очакванията са инвестициите и новите работни места да продължат да растат.

На церемонията, която се проведе снощи в София, присъстваха заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив Златин Велев, секретарят Ангелина Топчиева, депутати, представители на общини, бизнеса и организации.

13,730 total views, no views today