Начало Актуално Община Пловдив прави 13 пешеходни пътеки върху паваж по иновативна технология

Община Пловдив прави 13 пешеходни пътеки върху паваж по иновативна технология

пешеходни пътеки (3) пешеходни пътеки (4)

Община Пловдив ще обнови 13 пешеходни пътеки върху паваж на няколко възлови места из града в близост до училища. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов. Стойността им е близо 30 000 лева и за целта вече е проведена обществена поръчка.

Първата такава пешеходна пътека вече е поставена – до ОУ „Алеко Константинов“ на ул. Преслав“.

„Политиката на Община Пловдив е да осигурим по-безопасното придвижване по улиците на града, а дълготрайното обозначаване на пешеходните пътеки, тип „зебра“, върху паваж, ще допринесе за това“, посочи заместник-кметът Тодор Чонов. Той уточни, че гаранцията за запазване на целостта им е 1 година.

Останалите места, където ще бъдат положени подобни пешеходни пътеки, са на „Брезовско шосе“ до НУ „Христо Ботев“, ул. „Арх. Камен Петков“ до Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия, на бул. „Копривщица“, ул. „Царевец“ и „Солунска“, „Чорлу“, ул. „Михалаки Георгиев“ , ул. „Георги Кондолов“, ул. „Любен Каравелов“ и на ул. „Иван Вазов“ до сградите на училищата и Административния съд.

През лятото пешеходна пътека със същата технология беше положена експериментално на ул. „Иван Шишман“ до Източната порта на Филипопол.

„В момента тя е в много добро състояние и това ни дава основания да положим същите и на други места. Според метеорологичните условия в най-скоро време ще обновим и на останалите планирани места“, уточни инж. Пламен Вълков, директор на ОП „Организация и контрол по транспорта“.

В сравнение до момента боята върху паважа успяваше да се задържи само за броени дни поради естеството на настилката. С новата френска технология животът им е до 2 години.

пешеходни пътеки (1) пешеходни пътеки (2)

2,973 total views, no views today