Начало Актуално Община Пловдив пусна в АОП поръчката за стадион „Христо Ботев“

Община Пловдив пусна в АОП поръчката за стадион „Христо Ботев“

_DSC9751 _DSC9757

Община Пловдив пусна днес обявлението за стартиране на обществена поръчка за реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“. Това съобщи на пресконференция кметът Здравко Димитров, който поясни, че процедурата е стартирала във възможно най-кратките възможни срокове.

„Знаем за обществения интерес към довършването на стадиона на „Ботев“, както и това, че на мнозина им се искаше това да се случи дори по-рано. Ние обаче искахме всичко да е максимално добре направено, да няма грешки, а и да не ставаме после клиенти на прокуратурата. Още веднъж благодаря на правителството за това, че вместо да закупи нов самолет, то отпусна средства за спортна инфраструктура, защото без тях нямаше да можем да направим двата стадиона – на „Ботев“ и на „Локомотив“, заяви кметът.

Неговият заместник с ресор строителство Пламен Райчев обяви, че общата стойност на строително-ремонтните дейности на стадион „Христо Ботев“ ще бъде 53 милиона лева с ДДС. На първия етап, с отпуснатите досега 25 милиона, ще бъдат завършени трибуните и терена и стадионът ще получи лиценз за мачове от вътрешното първенство. При последващо финансиране – от държавния бюджет или еврофондове, стадионът ще бъде завършен изцяло, с прилежащите съоръжения, и ще бъде лицензиран за мачове от евротурнирите.

„Успоредно с това придвижваме и поръчката за строежа на стадион „Локомотив“. В петък тя бе внесена за предварителен контрол в АОП и до сряда ще знаем дали ще бъде избрана. Ако не бъде, до края на седмицата ще имаме готовност да входираме и нея, в противен случай, отново ще чакаме допълнително около 2 седмици. Там стойността е 12 милиона лева, като в обхвата на поръчката влиза построяването на три трибуни на стадиона“, поясни заместник-кметът Райчев.

_DSC9775

3,892 total views, no views today