Начало Covid-19 Община Пловдив разкрива четири дежурни детски градини за деца на медици на първа линия

Община Пловдив разкрива четири дежурни детски градини за деца на медици на първа линия

От 24.03.2021 г. (сряда) в Пловдив ще бъдат сформирани дежурни групи в четири общински детски градини и една яслена група за посещение от децата на медицински работници от болнични заведения, медицински центрове и ДКЦ.

„Детските заведения са в близост до големите болници, така че да е удобно за родителите. Ще бъдат сформирани смесени групи в четири детски градини, както и една яслена. При необходимост имаме готовност да разкрием още места“, заяви зам.-кметът с ресор „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ Стефан Стоянов.

Припомняме ви, че във връзка със заповед на министъра на здравеопазването относно въвеждане на нови временни противоепидемични мерки от 22 март до 31 март включително се преустановяват посещенията в детски градини и ясли.

Детските заведения, които ще приемат деца на медицински работници, са следните:

- район „Централен“ – ДГ „Зора“;

- район „Западен“ – ДГ „Рая“;

- район „Северен“ – ДГ „Захарно петле“, първи адрес – ул. „Петър Шилев“ № 1;

- район „Южен“ – ДГ „Албена“

В ДГ „Зора“ ще функционира и яслена група.

Всички медицински работници, чиито деца са записани в общински детски градини в Пловдив и желаят да се възползват от посещение в дежурните групи, е необходимо да подадат заявление /свободен текст/ на електронния адрес на избраното детско заведение:

- ДГ „Зора“ – [email protected]; 032/642-792;

- ДГ „Рая“ – [email protected]; 032/33 41 36;

- ДГ „Захарно петле“ – [email protected]; 032/953-256;

- ДГ „Албена“ – [email protected]; 032/692-905.

При постъпване на детето родителят попълва декларация по образец /Приложение № 1/, с която удостоверява, че поне един от родителите работи в здравно заведение на територията на Община Пловдив.

4,398 total views, no views today