Начало Пловдив днес Община Пловдив реализира проект „Обществена трапезария на територията на град Пловдив“

Община Пловдив реализира проект „Обществена трапезария на територията на град Пловдив“

DSC_9884„Община Пловдив реализира проект „Обществена трапезария на територията на град Пловдив“, който се осъществява по оперативна програма „Храни и основно материално подпомагане“, съобщи Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“.

Целта е храненето на 2060 социално слаби да се извършва не както досега за 75 работни дни в зимния сезон, а двойно повече – 150 работни дни. Така от 3 октомври 2016г. до 30 април 2017г. Община Пловдив ще може да осигурява топъл обяд за най-уязвимите групи на населението, социално слаби, хора без доходи и близки, които да се грижат за тях, самотни лица и семейства с минимална пенсия, скитащи, бездомни, бежанци, пострадали  от бедствия и аварии и други.

Общата стойност на проекта е  760 922 лева и стартира от 1-ви септември. Допълнително 210 532 лева Община Пловдив осигурява за заплащане на разходите по приготвянето и предоставянето на храната.

Според проекта храната също ще бъде повече.

„Сега осигуряваме супа, основно и ¼ хляб. Ако има икономии, спечелилият обществената поръчка може да даде и десерт“, уточни Георги Титюков и допълни, че поне в едно от ястията трябва да има месо.

Потребителите на тази социална услуга ще могат да получат своя топъл обяд в обекти, разположени в шестте района на града. В администрациите тече набирането на заявления за включване в програмата, като срокът е до 17-ти септември. Молби ще се приемат, докато не се достигне необходимата бройка от 2060 души.

По време на проекта ще се реализират и редица съпътстващи мерки под формата на консултиране и информация за възможностите за подпомагане чрез предоставяне на различни пакети от социални услуги.

15,263 total views, no views today