Начало Актуално Община Пловдив сменя превозвача на линия №4

Община Пловдив сменя превозвача на линия №4

IMG_5295
14.11.2022
Линия №4 ще бъде предоставена на друг превозвач, който да оперира с нея. Това стана ясно след среща между зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов, експерти от ОП „Организация и контрол на транспорта“ и шефовете на транспортните оператори в града Петко Ангелов, Веселин Дошков, Димитър Чолаков.
Оператор на линията, която превозва пътници до двете езикови гимназии и Новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. „България“, до момента беше „Хеброс Бус“. Превозвачът обаче не изпълнява графиците си, заради което линията се предоставя на „Меритранс – 2017“.
„Още преди около месец дадохме време на „Хеброс бус“ да оправят графиците си и да изпълняват редовно курсовете си. Това се отнасяше за линия №6. Тъй като нямаше резултат, проведохме разговор с всички превозвачи, дадохме им време да се разберат помежду си. Те са част от консорциум и според договора им за превоз на пътници в града трябва да има консенсус между тях за преразпределението на линиите. Тяхното предложение е да прехвърлим №4, с което се съгласихме“, коментира зам.-кметът Чонов и допълни, че се надява това прехвърляне да даде глътка въздух на „Хеброс бус“, за да се стабилизира.
Общинската администрация ще продължи да следи какво изпълнението на графиците на превозвачите. При следващи неизпълнения от страна на когото и да е от тях, ще бъдат сменяни превозвачите и по други линии.

3,636 total views, no views today