Начало Актуално Община Пловдив с идея за уеднаквяване на визията на автобусите на градския транспорт

Община Пловдив с идея за уеднаквяване на визията на автобусите на градския транспорт

среща_итал. фирма (1)

Възможностите за уеднаквяване на визията на автобусите на градския транспорт в Пловдив обсъдиха по време на среща кметът Здравко Димитров и заместник-кметът Тодор Чонов с представители на водещата италианската фирма за индустриален дизайн – „Бертони“.

„Пловдив е прекрасен град, който предоставя много добри възможности за развитие на бизнеса и инвестиции и доказателство за това е Тракия икономическа зона и все по-големият брой фирми, които строят своите заводи там“, заяви по време на разговорите Здравко Димитров по повод на факта, че италианската фирма смята да отвори офис в града под тепетата.

„Желанието ни е да направим градския транспорт предпочитан начин за придвижване, като надградим и допълним реализирания вече транспортен проект“, сподели Тодор Чонов, който обясни накратко за състоянието на автобусния превоз в Пловдив, като подчерта наличието на над 54 километра велоалеи, които са едни от най-добрите в страната.

Гостите от италианската фирма заявиха своето желание за партньорство с Община Пловдив за подобряване градската визия, като споделиха някои от иновативните проекти, които са реализирали в Торино, Генуа, Рим, Неапол, Хонолулу, Тайпе, Цюрих. Те представиха своите визии за споделени градски зони за пешеходци, автомобили и велосипедисти, като пейки със слънчево захранване с възможности за поставяне на реклама и информация или такива, на които велосипедистите могат да поставят спокойно колелото си в парка, докато си почиват.

„Идеята за създаване на единна концепция и визия за това как да изглеждат автобусите отвън, като да бъдат със съответните отличителни знаци и цветове е много добра и ще я обсъдим, за да видим как можем да я реализираме, така че да подобрим изгледа на градския транспорт“, посочи още кметът Здравко Димитров.

Предстои да се организира среща с главния архитект на Пловдив, на която да бъдат обсъдени залегналите в Общия устройствен план идеи за споделени зони, каквато например е улица „Младежка“ в район „Централен“.

3,398 total views, no views today