Начало Актуално Общинските пазари ще работят от понеделник до сряда

Общинските пазари ще работят от понеделник до сряда

Прави се организация нереализираната продукция на родните производители да се изкупи за нуждите на социалния патронаж, съобщи кметът Здравко Димитров

c23e4e8b-f0b6-42a3-9cba-13b20f7ccf4a

В периода 13 – 15 април включително (понеделник – сряда) общинските пазари ЩЕ работят и хората ще могат да си напазаруват  плодове и зеленчуци за празниците.

От 16 април (четвъртък) общинските пазари обаче ще затворят наново до второ нареждане. Мерките се предприемат с цел да се избегне струпването на хора по време на големите християнски празници – Цветница и Великден.

Днес всички ОП „Общински пазари“ затвориха в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщи управителят на предприятието Запрян Тодоров. Още от снощи по-голяма част от търговците и производителите са били информирани, че днес няма да работят. Общинската охрана и общинска полиция са съдействали за въвеждане на новата ограничителна мярка.

Във връзка с изявлението на премиера Бойко Борисов кметът Здравко Димитров съобщи, че в Община Пловдив ще се направи организация, за да може нереализираната продукция на родните производители да се изкупи за нуждите на социалния патронаж.  „Утре ще изясним какъв е законовият механизъм за това и ще действаме.  Община Пловдив има над 7000 потребители  на социални услуги, за които с бюджетни средства се осигурява храна, включително зеленчуци и плодове“, обясни Димитров.

Кметът Здравко Димитров отново призова гражданите към самодисциплина и апелира в дните, в които пазарите ще бъдат отворени, клиенти и продавачи да носят маски и да спазват  всички санитарно-хигиенни изисквания и мерки за физическа дистанция.

Общинските пазари в града са: Четвъртък пазар, Пазар Гребна база, Понеделник пазар, Пазар „Тракия 1”, Пазар „Тракия 2”, Пазар „Олга Скобелева”, Пазар „Чайка”.

4,844 total views, no views today