Начало Актуално Общинският комплекс за социални услуги отпразнува 15 г. от създаването си

Общинският комплекс за социални услуги отпразнува 15 г. от създаването си

1 (1) 1 (2)

По време на тържеството бяха отличени ключови партньори за дългогодишната им подкрепа за децата и семействата

В компанията на дългогодишни партньори и съмишленици Комплексът за социални услуги за деца и семейства към Община Пловдив отбеляза 15 години от създаването си. Тържеството се състоя днес на откритата сцена в двора на Малката базилика.

Сред гостите, които уважиха празника на комплекса бяха зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев, зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков, директорът на Дирекция „Социални дейности“ Веселина Ботева, представители на Дирекция „Социално подпомагане” от Пловдив и областта, Районен съд и Районна прокуратура Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив, представители на държавни и общински институции, на неправителствени организации, на социални услуги и дарители и партньори на Комплекса.

Събитието откри директорът на комплекса Недка Петрова, която приветства гостите и отправи благодарности към всички, съпричастни на каузата за по-добро детство. Екипът на центъра отправи благодарности и към Община Пловдив и кмета Здравко Димитров за дългогодишната подкрепа и за това, че 14 от 15-те година общината е  доставчик на услугите в комплекса.

Своята 15-годишнина КСУДС отбеляза с награждаване на дългогодишните партньори на комплекса, спомогнали за успешната реализация на социалните услуги за деца и семейства. Зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев, заедно със зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков, връчиха плакети с благодарствени адреси на ключови партньори и благодариха за техния принос.

„Благодаря на всички, които отделят от своя залък и от плодовете на своя труд, за да бъдат дарители. Благодаря на тези, които според силите си помагат на хората, които работят в този център и във всички социални услуги на Община Пловдив – общината с най-много социални услуги в България“, коментира Анести Тимчев. Той поднесе специални благодарности и от името на кмета Здравко Димитров.

За доброто настроение на гостите на тържеството бе предвиден музикален поздрав от Биг Бенд Пловдив, както и възможност да разгледат Археологически комплекс Малка базилика.

Допълнителна информация за КСУДС:

Комплексът за социални услуги за деца и семейства е създаден през 2005 г. по проект „Реформа за повишаване на благосъстоянието на децата в България“, като от 2006 година доставчик на услугите в него е Община Пловдив. Разкриването на КСУДС  поставя началото на една голяма промяна в модела на обществената грижа за децата и  на реалната реформа в системата на закрила на детето. Първоначално разкрит с три социални услуги – Център за обществена подкрепа, Център за работа с деца на улицата и Звено „Майка и бебе”, днес КСУДС обединява шест центъра за деца. През 2013 година е разкрит Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности, присъединява се Център за настаняване от семеен тип „Детска къща”, Приют за безнадзорни деца /присъединен към Комплекса/ се преструктурира в Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза”.

През тези 15 години над 6000 деца и техните семейства са получили социални услуги в  КСУДС. За последните 5 години броят на децата и семействата, които екипите на Комплекса са подкрепили е над 2000, което включва както индивидуална подкрепа, така и подкрепа в групови форми – обучителни курсове в училищата, летни занимания и други.

4,123 total views, no views today