Начало Пловдив днес Обявяват процедурата за избор на изпълнители за санирането на 56 блока в Пловдив

Обявяват процедурата за избор на изпълнители за санирането на 56 блока в Пловдив

blok_trakia1

До няколко дни предстои да бъде обявена открита процедура за кандидатстване за избор на изпълнители за инженеринг и строително-монтажни дейности на 56 блока в Пловдив, което е първият етап от програмата „Енергийна ефективност”, съобщи кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев. Договорите за финансиране са подписани, а техническите проекти и изпълнението се основават на направеното тази пролет обследване.

30 % под пределните цени, определени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, е цената, на която се залага. Фирмите могат да дават за всеки един блок различни суми до номиналните. Цената, определена на база технически проект за саниране на блоковете, ще бъде различна, тъй като ще се извършват различни дейности. За всеки блок фирмите изпълнители ще са различни. Една фирма ще може да кандидатства само за един обект.

Когато има повече от една фирма за изпълнител на обект, тогава ще се взима под внимание цените за изпълнение. Сградите, за които няма интерес, ще бъдат пуснати отново.

„Така ще бъде осигурена работа на 56 фирми”, обясни кметът. Той посочи, че сгради за предстоящото саниране има във всички райони на Пловдив.

В момента се подготвя и втората процедура за обследване на жилищните блокове. „Пловдивчани все по-активно създават сдружения, надявам се тази тенденция да се засили, когато се видят резултатите от първите направени сгради”, обобщи кметът инж. Иван Тотев.

9,287 total views, no views today