Начало Актуално Опашка за билети за фестивала „Сцена на кръстопът”

Опашка за билети за фестивала „Сцена на кръстопът”

каса2

05.09.2022

Почитателите на фестивала „Сцена на кръстопът” и тази година се наредиха на опашки пред  касата на Драматичния театър. Форумът ще бъде открит на 10 септември от 19 часа в Голямата зала с премиерата на „Вампир” по Антон Страшимиров, а интересът към спектаклите  е огромен.

„Съпътстващата програма също е много богата. Всички събития са с вход свободен, но за тези, които ще се проведат на закрито, публиката трябва да си вземе покани от касата на театъра”, казват организаторите.

Ето и кои са събитията - „Автопортрет в огледалото на сцената“ – среща с проф. Иван Добчев и представяне на автобиографичната му книга (17 септември, 17 ч., Камерна зала на ДТ-Пловдив), „Николай О. Масалитинов – опит за портрет“ – представяне на биографичен филм (17 септември, 19.30 ч., Камерна зала на ДТ-Пловдив),  „Колко е лесно да бъдеш обичан – 25 истории от учениците на Стефан Данаилов“ -  премиера на книгата с участието на Параскева Джукелова, Ана Пападопулу, Дарин Ангелов, Ралица  Паскалева, Евелин Костова, Радина Боршош, Асен Блатечки , Александър  Кадиев, Башар Рахал (19 септември, 17 ч.).

Още няколко интересни прояви предлага съпътстващата програма на 26-ото издание на фестивала. На 11 септември от 17 ч. в галерия „Димитър Георгиев“ ще бъде открита изложбата скулптура „Ред 8, място 14″ на Валентина Златарова.

На 16 септември от 17 часа в Камерната зала на театъра ще се проведе публичен разговор „Съвременна драматургия“ с Александър Секулов. Събитието ще постави началото на школа по драматургично писане към Драматичен театър-Пловдив. Входът е свободен, но с предварително записване на [email protected].

На 18 септември от 11 часа в галерия „Димитър Георгиев“ започва кръгла маса за проблемите и развитието на театралното изкуство „Театърът утре“ с куратори Росица Обрешкова и Георги Тошев. На същата дата от 21 часа в двора на театъра е театрално-музикалният пърформанс по текстове на Димитър Воев „Част от колекция“ с участието на Иван Юруков – китара, укулеле, вокал; Стоян Младенов -  цигулка, вокал; Николай Димитров – ударни, вокал; Милен Апостолов – пиано,  вокал.

26-ото издание на „Сцена на кръстопът” е под мотото „Театъра Мъдростта” и се реализира с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на културата и спонсорското семейство –главният спонсор „Роза Импекс” и спонсорите „КЦМ 2000 груп”, МАИ Груп Холдинг, Атаро Клима и Ондулин.  Домакин е Драматичен театър-Пловдив.

 

1,904 total views, no views today