Начало Актуално ОП „Градини и паркове” възстановява скъсани сигнални ленти около пейки, детски и фитнес площадки

ОП „Градини и паркове” възстановява скъсани сигнални ленти около пейки, детски и фитнес площадки

Почти всички сигнални ленти около пейките и кътовете за детски игри и спорт по крайбрежната алея на бул. „Марица-юг” тази сутрин бяха скъсани  и едва смогваме веднага да ги възстановим, алармира директорът на „Градини и паркове” инж. Георги Николаев.

След решение на Общинския оперативен щаб за борба с коронавируса от понеделник алеите по двата бряга на Марица са сред деветте зони в града, където пловдивчани с деца до 12-годишна възраст и собственици на домашни любимци могат да се разхождат, спазвайки определени правила.

Макар че посетителите в Цар-Симеоновата градина, където е засилено присъствието на служители от „Общинска охрана”, видимо спазват указанията за разходки и не се забелязват седящи хора, дори там има скъсани сигнални ленти около пейките.

Според инж. Николаев най-тревожна обаче е ситуацията в кварталните градинки, детските площадки и особено фитнесите на открито, където лентите непрестанно се късат – понякога само минути сред възстановяването им от служителите на предприятието.

ОП „Градини и паркове” призовава пловдивчани да имат още малко търпение и да спазват противоепидемичните мерки срещу KOVID-19. Целият екип не спира да поддържа зелените площи, посетителите в Цар-Симеоновата градина могат да се насладят на красивите цветни фигури.

Засадените наесен 1 000 000 двусезонни цветя сега цъфтят из целия град и допринасят за неговата красота. Предстои пускане на фонтаните, цъфтежът на розите и засаждането на над 2 000 000 летни видове цветя собствено производство.

4,474 total views, no views today