Начало Пловдив днес Стартира Осмото издание на София Филм Фест в Пловдив

Стартира Осмото издание на София Филм Фест в Пловдив

От 11-ти до 24-ти  март тази година в кино “Лъки Синема” ще се проведе Осмото издание на „София Филм Фест в Пловдив“, съобщи заместник-кметът по култура Стефан Стоянов. Той уточни, че проявата се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от културния календар на града. За първи път фестивалът под тепетата ще продължи 14 дни. Прожекциите са всяка вечер от 18.30 часа и от 20.45 часа, а в събота и неделя и  от 16.30 часа.

На събитието ще бъдат показани едни от най-значимите постижения на съвременното световно кино, носител и претенденти за наградата „Оскар”, както и фаворити от световни фестивали.

Програмата ще съдържа над 30 игрални филма от цял свят, обединени в ежегодните фестивални рубрики: Големите награди, Киното днес – Майсторите, Киното утре – Откритията, Ново българско кино.

Тази година специални гости в Пловдив ще бъдат носителите на множество световни награди – холандския режисьор Йос Стелинг и британецът Тони Палмър, както и популярни български продуценти, режисьори и актьори.

Откриването на осмото издание на СФФ в Пловдив ще бъде с гостуването на класика в музикалното кино Тони Палмър, който ще представи лично своя филм „Ленард Коен: Bird on A Wire“. Зрителите ще могат да гледат и най-новата творба на Йос Стелинг „Момичето и Смъртта“.

Два от най-новите български филми, които ще участват в конкурсната програма, ще бъдат представени и в Пловдив – „Цветът на хамелеона“ на Емил Христов и „Джулай“ на Кирил Станков.

6,950 total views, no views today