Начало Пловдив днес Отвори врати нова детска градина в Пловдив

Отвори врати нова детска градина в Пловдив

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Райна Петрова прерязаха лентата на нова детска градина. Филиалът на ЦДГ „Перуника“ приема 75 деца и ще носи името „Вълшебство“.

Само за два месеца завършихме строителството, за което 4-те години на предишния мандат не стигнаха, припомни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при официалното откриване.

 Първата копка на сградата на ул. „Лъджене” беше направена още в края на 2007 г., но работата стигна само до груб строеж, който беше замразен до това лято, като бяха подобрени два рекорда – по най-бавен строеж и най-бързо довършване, отбеляза кметът.

 Това е най-щастливия ден от първата година на втория ми мандат, заяви районният кмет Райна Петрова, която определи новия филиал като придобивката на 2012-та  в „Централен“. Тя допълни, че в довършването на новото детско заведение са вложени 560 хил. лева.

 На откриването присъстваха депутати, общински съветници, районни кметове, директори на общински, държавни и частни фирми, оказали съдействие при строителството, десетки родители и близки. Родители и учители благодариха на кмета за поредния му изпълнен ангажимнт, а с пенсните и танците си децата от „Перуника” допълниха празничното настроение.

 Само след дни предстои първа копка на нови детски ясли в район „Тракия”.

9,731 total views, no views today