Начало Актуално Откриване на две изложби в РЕМ – Пловдив на 16 септември 2021 г.

Откриване на две изложби в РЕМ – Пловдив на 16 септември 2021 г.

poster_Dochevi_REMЗаповядайте на откриването на две уникални изложби на 16 септември (четвъртък) от 17:30 ч. в Регионален етнографски музей – Пловдив.

1. „Художниците Дочеви – баща и синове“ – Асен, Борис и Петър Дочеви. Изложба, представяща живописното наследство на една от малкото художнически фамилии в Пловдив. Тя показва търсенията на едно семейство художници и творческият израз на всеки един от тях. В събраните творби могат да се проследят художествения изказ и настроенията на творците, родени през първата половина на ХХ век, а продължаващи да работят и до ден днешен.
Това е втората съвместна изложба на тримата художника, като първата е била организирана от Димитър Киров – ДиКиро и открита от Иван Маразов преди точно 50 години.

Още информация за изложбата ще намерите в прикачените файлове.
За контакт:
0878914275 (Грозделина Георгиева – РЕМ – Пловдив)

2. ,,Магията на разложката запеска“ – изложба на Исторически музей – Разлог, в която са подбрани най-ценните и красиви шевици от ХIX и началото на ХХ век, избродирани върху женските ризи /кошули/ и носии от Разложкия край. Колекцията заема едно от водещите места във фонда на Исторически музей – Разлог.

Още информация за изложбата ще намерите в прикачените файлове.
За контакт:
0878920530 (Христина Манова – директор ИМ – Разлог)
0878914275 (Грозделина Георгиева – РЕМ – Пловдив)

Изложбите са част от инициативата „Европейски дни на наследството“.

1,835 total views, no views today