Начало Актуално Откриха най-голямата обществена детска площадка в Пловдив

Откриха най-голямата обществена детска площадка в Пловдив

trakia_detska_plostadka10

Най-голямата детска площадка вече радва децата на Пловдив. Тя се намира в район „Тракия“ и е изключително атрактивна с 10-т съоръжения за игра, за катерене, пързаляне, голям кош за люлеене, пясъчник. Разположена е в края на парк „Лаута“ до стадион „Локомотив“.

„Тракия е един от най-търсените райони за живеене, там наблюдаваме и голям инвестиционен интерес. Направихме няколко парка, разширихме „Лаута“. Има много и хубави детски площадки, които са е добро състояние“, сподели кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

„На площадката играят деца от различни райони на града. Още преди да е открита официално, децата играеха тук. Настилката е ударопоглъщата и е съобразена с това, че се намира близо до гора. Има и висока ограда за безопасност на малките“, уточни кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

trakia_detska_plostadka2 trakia_detska_plostadka4 trakia_detska_plostadka6 trakia_detska_plostadka5 trakia_detska_plostadka7 trakia_detska_plostadka8 trakia_detska_plostadka9

Продължава работата на районната администрация по облагородяване на пространството, ще бъдат поставени нови лампи по напречните алеи.

8,960 total views, no views today