Начало Пловдив днес Откриха нов комплекс в Пловдивския университет

Откриха нов комплекс в Пловдивския университет

Заместник-кметът по образованието Стефан Стоянов присъства на официалното откриване на новопостроения комплекс в Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Лентата бе прерязана от министъра на образованието проф. Сергей Игнатов и ректора на висшето заведение доц. Запрян Козлуджов. Съоръжението е с обща разгърната площ 865,88 кв. метра и е построено със собствени средства на висшето училище в размер на 720 хил. лева

Комплексът включва 2 двуетажни стоманобетонни сгради, отговаря на съвременните изисквания, като същевременно е напълно съобразен с визията на Ректората. В едната сграда ще се подготвят и управляват научноизследователските и инфраструктурните проекти, както и тези, които касаят мобилността на студенти и преподаватели.  На първия етаж е оформен и конферентен център.

Учебен център с 300 места ще се помещава на двата етажа на втората сграда. За целите на образователния процес местата ще бъдат разпределени в една аудитория и две семинарни зали.

Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов приветства ръководството и подчерта, че инвестицията в образованието е най-добрата инвестиция, защото е инвестиция в бъдещето. Той бе категоричен, че сегашното управление на Община Пловдив ще продължи да подпомагаме реализирането на бъдещите проекти на Пловдивския университет, защото добрата материална база е предпоставка за по-модерно и качествено образование.

6,609 total views, no views today