Начало Пловдив днес Откриха нов обществен паркинг в район „Южен”

Откриха нов обществен паркинг в район „Южен”

ujen_parking_1_30062016_site ujen_parking_30062016_site

Нов паркинг за близо 60 автомобила на улица „Пере Тошев“ до болница „Св. Каридад“. е вече отворен за жителите на район „Южен”. Съоръжението беше открито от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и кмета на „Южен” Борислав Инчев. За нормалното отвеждане на дъждовната вода са изградени 6 броя шахти, монтирано е осветление, което обхваща зоната на преминаващите и паркираните автомобили, построени са и 150 кв. м. тротоари.

„Мястото е добре подбрано, тъй като досега беше невралгично за паркиране, особено след построяването на МБАЛ „Света Каридад““, сподели кметът Иван Тотев и допълни, че в другите райони също ще бъдат изградени подобни паркинги и ще се облекчи донякъде проблемът с паркирането.

„Стойността на инвестицията е 85 000 лева, а обектът се състои от елементи, поставени на местата за паркиране и шлайфано-бетонна настилка. Това е дълго чакан паркинг за живущите и за тези, които използват услугите на болницата“, уточни Борислав Инчев.

Предстои на следващата сесия на Общинския съвет кметът на район „Южен” да бъде упълномощен да реализира изграждането на нова детска градина в кв. „Коматево” на стойност 1,2 милиона лева.

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че всички граждани, които искат да наемат паркоместа по новата наредба, която вече влезе в сила, могат да се обръщат към районните администрации, където ще бъдат информирани за конкретните места и начините, по които това ще стане.

„След премахване на гаражите, междублоковите пространства ще бъдат облагородени и чрез схеми ще бъдат обособени местата за паркиране. Започваме с район „Централен“, като постепенно ще продължим и в другите райони. Така хората ще имат собствени паркоместа и ще са спокойни за автомобилите си“, обясни кметът.

Той изрази надежда, че гражданите повече ще използват услугите на  градския транспорт, така че в центъра на града да има по-малко автомобили. Платените места за паркиране ще се обособяват след решения на районните експертни съвети по устройство на територията в съответствие с новата наредба.

7,973 total views, no views today