Начало Пловдив днес Откриха фотографска изложба с акцент за правата на жените с куратор Шърли Мешулам

Откриха фотографска изложба с акцент за правата на жените с куратор Шърли Мешулам

9

Председателят на Общинския съвет Савина Петкова, заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков и заместник-директорът на фондация „Пловдив 2019“ присъстваха на откриването на изложбата „Какво се случва с правата на жените“. Тя е организирана от посолството на Израел в България и ОЕ „ШАЛОМ“ в Пловдив и е подредена в сградата на ул. „Христо Г.Данов“ №20.

Специален гост на събитието бе посланикът на Израел в България Н.Пр. Ирит Лилиан, чийто мандат в страната ни скоро приключва. Нейно превъзходителство благодари за добрата съвместна работа и реализираните общи проекти с Община Пловдив и Фондация „Пловдив 2019“. По време на емоционална среща на Ирит Лилиан й бе връчен плакет от пловдивската организация на евреите „Шалом“ с председател инж. Светлозар Калев, а Виктор Янков й връчи колекционерски медал с изображение на Античния театър.

Куратор на изложбата е Шърли Мешулам, а продуцент – Йосиф Бен-Басат.

Изложбата „Какво се случва с правата на жените?“ търси отговори и задава въпроси с основен акцент – какви са съвременните усилия на жените да бъдат „чути“ и необходимостта от заявяване на условията им за проява във всички сфери на живота – изкуство, медии, музика, театър, в правото и политиката.

Експозицията включва 19 произведения на 13 артисти, повечето от които се изявяват в сферата на фотографията.Фокусът е върху „статута на жените“ в Близкия Изток и обръща внимание на жените в Израел, жените в палестинските общности и такива, израснали в плуралистични общества на светски, традиционни или религиозни култури. Подходът на артиста е едновременно критичен и разрушителен.

В изложбата участват: РойтФерстер, Ханан АбуХюсеин,АйрисХасид, Инбал Мендес-Флор, Игор Крутер,Двора Мораг, Гил Нешущан, Хана Шавив, Абир Султан, Даниел Чечик, Иля Ефимович,Амийра Касим Зиян, Аяла Клара Мишаев.

1 8 3 4 10 2

7,299 total views, no views today