Начало Пловдив днес Откриха III-я Международен турнир по художествена гимнастика за купата на „Тракия Елит“

Откриха III-я Международен турнир по художествена гимнастика за купата на „Тракия Елит“

turnir po hudojestvena gimnastika (6)За трета поредна година беше открит Международният турнир за купата на „Тракия Елит“ в присъствието на Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“, Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика, Николай Чунчуков, кмет на район „Източен“, много гости и почитатели.

Тазгодишното издание на турнира се радва на над 350 участници от 22 клуба от България и 6 от Полша, Израел, Великобритания, Украйна, Италия.

Състезателките, които са на възраст между 8-17 години, се надпреварват в две дисциплини – ансамбъл и индивидуално. В съревнованието участва и националния ни отбор – девойки старша възраст, които се готвят за предстоящото европейско първенство. За гордост и радост на град Пловдив в отбора са Лидия Василева и Галатея Герова от клуб „Тракия Елит“. Последната спечели 5-то място на европейско първенство в Израел за девойки измежду 24 страни.

В края на днешния ден ще бъдат ясни и резултатите от класирането на ансамбли за девойки – младша, старша, възраст и жени.

Турнирът се осъществява със съдействието на Община Пловдив, Българската федерация по художествена гимнастика и клуб „Тракия Елит“ и ще се провежда до неделя – 9-ти октомври. Любителите на красивия спорт могат да се насладят на грациите в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Входът е свободен.

turnir po hudojestvena gimnastika (11)

12,433 total views, no views today